UM i Sandnes: Ungdomsmester og mange flotte perser

UM som i år gikk i Sandnes, er over for denne gang, og vi sitter igjen med 2 medaljer, 1 gull og 1 bronse, 4 sterke perser og mange gode resultater. Laglederne Julie H. Johnsen og Tommy Skålvik er mektig imponert over hva de klarer å prestere under press. I bildet ser vi Bendik Espenes med det symbolske beviset på at han er årets ungdomsmester i spyd i gutter 15 år.
 
G15:
Bendik Espenes deltok i både kule og spyd. I spyd perset han med 2 meter og sikret seg Norgesmester tittelen med hele 6m foran 2plassen. Det endelige resultatet ble 56,64m! I kule var han preget av smerte i kne og albue, men klarte å presse ut lange 14,34 m og endte på en 3. plass.
 
G16 :
Tobias Heskestad deltok i 200m og lengde. I 200m forsøk gasset han på og sprang inn til 24,47, noe som er ny årsbeste og pers.
I lengde hoppet han jevnt rundt 6m og tok seg videre til finalen. I lengdefinalen klarte han å sprette ut til 6,10m, noe som også er ny offisiell personligrekord. Han endte tilslutt på en 7plass.
 
Marius Tande deltok i 800m og 3000m. På 800m gjorde han ett flott løp med en enorm slutt spurt. Dette resulterte i at han fikk en tid på 2.07.74, som er rett over pers. Marius mente selv han hadde mer å gå på og skulle startet spurten litt tidligere. 3000m er en distanse han ikke hadde prøvd før. På tross av smerte i leggene sprang han inn på 10.25.23.
 
J17:
Hedda Midtstraum deltok i spyd. Hedda gjennomførte en meget bra konkurranse der hun satte personlig rekord tre ganger av seks kast. Hun perset til 32.59 og endte på en flott 5 plass.
 
J18/19:
Synne Christensen deltok i lengde og høyde. I lengde hadde hun en bra konkurranse med lange svev og hoppet jevnt rundt 5m. Hun tok seg videre til lengdefinalen og endre på en 7plass.
I høyde hadde hun fine svev på de første hoppene, men var uheldig å rive 3 ganger tidlig i konkurransen, endte på en 8plass.

Tekst og bilde: Julie H. Johnsen